Vi stræber efter at reducere affaldsmængden ved at genanvende flest mulige materialer fra skrotbiler, herunder sædeskum, glas, plastik, seler og airbags.

Dette bidrager til at mindske belastningen på deponier og forbrændingsanlæg. Vi tilbyder guidede rundvisninger på vores værksted, hvor vi deler vores historie om genbrugseventyret og vores konstante bestræbelser på at forbedre os inden for den grønne omstilling.

Formål:

Vi sælger vores restmaterialer til skoler og andre interesserede, der kan anvende materialerne til kreative projekter inden for Håndværk & Design eller andre formål. Vi har sammensat dette pakketilbud til jer.

Pakketilbud:

50 stk. selebånd (1-3 meter)

Airbags
10 små, 10 store og10 lange

Sædeskum
5 siddestykker, 5 rygstykker, 5 gummilister

5 kg. hærdet glas

Samlet pris 1.800,- kr. + moms

UDTALELSER FRA SAMARBEJDER

Skummet fra sæderne har vi brugt til at isolere en tønde med, så vi kunne holde vores store biogasforsøg isoleret. Det virker lige så godt som alm. glasuld. Airbagsene er brugt til lamper, puder og tøj. Selerne er brugt til at flette julestjerner i og meget andet i den boldgade.

Søren Sohn, Læringsambassaden

”Valgfaget billedkunst på 8. årgang har vi genbrugt gamle airbags som fyld i vores "Megabugs" - fremstilling af kæmpe insekter ud fra brugte airbags og malertape. Det har været enormt spændende og med et flot resultat."

Kim Nedergaard, Brårup Skole

"På Friskolen i Skive har vi haft stor glæde af restmaterialer fra biler, som Salling Autogenbrug har leveret til os. Vi har f.eks. lavet siddehynder til vores udendørsmøbler, lavet af genbrugspaller, af sædeskum og betræk af airbags. Hynderne er gode at sidde på og lette at tørre af med en fugtig klud. En af vores elever har produceret en strandstol, hvor både vindueslister og seler, fra de skrottede biler, indgår. Vi er meget glade for at have fået muligheden for at arbejde med materialer, vi normalt ikke gør brug af. Det er bestemt ikke sidste gang.
Samarbejdet med Salling Autogenbrug er enestående."

Dorte Dahl, Friskolen Skive

Green Innovation Week fortæller

"I forbindelse med Green Innovation Week afholder vi upcycling-workshops, hvor deltagerne er lige fra 9.-10.klasse til universitetsstuderende og øvrige interesserede. Vores udvalg af materialer fra Salling Autogenbrug sætter ikke alene kreative tanker i gang, men er også en øjenåbner i forhold til hvor mange ressourcer, der normalt ville ende som affald. Det giver gode dialoger hen over bordene at sidde med materialer som sædeskum, fjedre, seler og airbags, der ikke er noget, man ellers lige får fingrene i. ”Hvordan kan man skabe en forretning ud af seler? Hvem kan være aftagere af materialerne og er der et marked for materialerne?” er nogle af de spørgsmål, vores deltagere er i dialog om, og som nogle arbejder videre med i deres undervisningsforløb efterfølgende.

Vi kan kun anbefale at tage fat i Salling Autogenbrug og høre om de mange muligheder for samarbejde."

Linda Kærgaard, Green Innovation Makers