Grøn omstilling

Hvordan kan materialer fra skrottede biler upcycles til nye produkter og markeder?

Vi vil være Danmarks grønneste Autogenbrug!

Vi er allerede født bæredygtige, da vores forretningsmodel handler om at købe brugte og udtjente biler, afmontere brugbare reservedele, som sælges videre, så bilerne kan holde længere på vejene, og der ikke skal produceres nye dele. Når vi har pillet alle brugbare dele af, sælger vi resten som skrot. Skrotten kommer igennem et shredderanlæg - en kæmpe kødhakker hos vores leverandør, HJ Hansen, som hakker bilen i småstykker, og her kan de udskille jern og andre metaller, som har en høj værdi.

Vi ønsker at udvinde flere af de restprodukter, der sidder tilbage i en bil, efter den er miljøbehandlet, og der er taget de reservedele af der kan sælges og inden den ryger til skrot.

Derfor vil vi finde ud af hvilke restprodukter, der kan anvendes og til hvad og om der er en bedre forretning i det frem for at sende det til skrot.

Udover at genanvende brugte reservedele, arbejder de benhårdt på at udvinde restmaterialer, såsom seler, airbags, plast, glas og sædeskum. Restmaterialer skal upcycles til nye produkter i helt andre brancher.

Sammen med Business Skive, HJ Hansen og Aarhus Universitet er Salling Autogenbrug med i et projekt, om at nedbringe affaldsprocenten i dansk bilskrot. Kom og se starten på en rejse, som vil gøre Danmark til det land i verden, der genanvender mest fra biler.

Læs mere om ECSMV-projektet her

Vi har også deltaget i en lang række andre projekter og programmet for at udvikle os i den grønne retning:

SMV Grøn
GCO
ECSMV